Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe hulpmiddelen voor kinderen met ADHD

Er zijn nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld op basis van de zorgstandaard ADHD. De hulpmiddelen ondersteunen professionals bij het geven van voorlichting over de omgang met en zorg voor kinderen met ADHD.
490392354

De hulpmiddelen zijn ontwikkeld door de Academische Werkplaats ADHD en Druk Gedrag, in samenwerking met Oudervereniging Balans, Kenniscentrum Kinder- en Jeugd Psychiatrie en Akwa GGZ.

Er zijn vier presentaties gemaakt, die gebruikt kunnen worden voor voorlichting aan hulpverleners of anderen die omgaan met kinderen met ADHD. Er is ook een nieuwe werkkaart Zorg en interventies voor ADHD gedrag bij kinderen en jongeren beschikbaar, waarin voorlichting, handelingsadviezen, psychologische en medicamenteuze interventies stapsgewijs aan bod komen.

Bron: Akwa GGZ


Gerelateerde informatie

Aanbevolen:

ADHD-vragenlijst (AVL) De vragenlijst meet gedragssymptomen van ADHD bij kinderen van 4 t/m 18 jaar. Auteurs: Prof. Dr. E.M. Scholte en Prof. Dr. J.D. van der Ploeg.
De vragenlijst is digitaal via Testweb of met pen/papier af te nemen. Heb je al een gratis account voor Testweb? Dan log je in bij Testweb psychologie.