Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Whitepaper Annelies Spek: ASS en/of Anorexia Nervosa

In de serie ‘whitepapers ASS’ - van het Autisme Expertisecentrum (AEC) - wordt de autismespectrumstoornis (ASS) vergeleken met andere diagnoses, waarbij wordt ingegaan op differentiaaldiagnostiek en comorbiditeit. In dit document wordt specifiek in gegaan op ASS en Anorexia Nervosa (AN).
Pretty skinny girl with anorexia obsessed with loosing weight Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) *** Local Caption *** © Photographee.eu - Fotolia

Deze whitepaper is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Autisme Expertisecentrum (Annelies Spek en Vivian Snouckaert) en het dr. Leo Kannerhuis/Parnassia Groep (Audrey Mol), Eetstoornissen Rintveld Altrecht (Unna Danner, Annemarie van Elburg, Sabrina Schröder), Emergis Eetstoornissen (Jolanda Wielemaker) en GGZ Oost-Brabant (Jasper van Roon).

Naar de whitepaper >

Bron: Autisme Expertisecentrum (AEC)

Gerelateerde informatie

Meisjes met autisme zetten ons makkelijk op het verkeerde been


Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis – Eten zonder angst

CGT bij jongeren met een eetstoornis is een protocol voor de behandeling van jongeren tussen de 10 en 20 jaar met een eetstoornis. Het protocol bestaat uit een praktische handleiding voor de behandelaar en een aansprekend werkboek voor de jongere.

Het werkboek wordt los van de handleiding aangeboden. Het protocol is te gebruiken voor de behandeling van zowel jongeren met anorexia nervosa, boulimia nervosa als een eetstoornis niet anders omschreven.
Auteurs: Renée Beer, karin Tobias


Autisme Spectrum Vragenlijst (ASV)

Auteur: J.D. van der Ploeg, E.M. Scholte

  • Screent snel en betrouwbaar op symptomen van Autisme Spectrum Stoornis bij kinderen van 4 t/m 18 jaar
  • Maakt onderscheid  tussen kinderen met ASS-symptomen en andere problemen
  • Korte, toegankelijke vragenlijst
  • Ook digitaal afneembaar via Testweb