Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waardevolle inzichten voor professionals in De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater

Ervaringen van kinderen, ouders en professionals | Dit nieuwe boek biedt een waaier van verhalen over veelvoorkomende stoornissen en hun behandeling. Het bevat waardevolle inzichten voor professionals over hoe het is om als kind groot te worden met een psychiatrische stoornis - of hoe het is om ouder van dat kind te zijn.

In De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater vind je verhalen van de ouders en jeugdigen zelf. Hun ervaringen met de kinder- en jeugdpsychiatrie en het leren omgaan met de stoornis staat centraal.

De beschrijvingen geven een breed beeld van patiënten en ouders, en staan daarmee in de traditie van Oliver Sacks. Zo laten de verhalen zien dat deze mensen weliswaar moeten leven met een zekere kwetsbaarheid, maar ook een maatschappelijke rol kunnen vervullen en levensgeluk kunnen vinden.

 “Met het kind of de jongere op weg te gaan, samen met de ouders, om de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind of de jongere op gang te helpen en om hen te helpen hun weg in het leven te vinden, dat is het mooie aspect van het werken in het veld van de kinder- en jeugdpsychiatrie.”

Auteurs

Kinder- en jeugdpsychiater Ben Gunnewijk helpt kinderen en jeugdigen met psychiatrische stoornissen zoals een autismespectrumstoornis, adhd en depressie, en hun ouders. Freelance journalist en tekstschrijver Susan de Boer werkte voor dit boek aan de interviews van ouders, jongeren en zorgprofessionals.

Bekijk de inhoudsopgave >

Bestelinformatie ‘De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater >