Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

12 uur lang op palen voor een psychisch gezond Nederland

Op zaterdag 24 september gaan honderden mensen op de Neude in Utrecht de fysieke en mentale uitdaging aan door (maximaal) zes uur lang op een paal te staan, en hiermee aandacht te vragen voor iedereen die te kampen heeft met psychische problemen.

Van ’s ochtends 10:00 tot ’s avonds 23:00 uur* kan iedereen die psychische gezondheid belangrijk vindt én geld wil ophalen voor het werk van de organisatie MIND meedoen aan de zesde editie van het event Last Man Standing. Iedereen kan zich vanaf nu voor dit ‘mentale gezondheidsfestival’ aanmelden via www.lastmanstanding.nl.

MIND kiest voor deze centrale plek in Nederland en deze lange duur van het evenement om echt impact te maken en duidelijk te communiceren dat psychische gezondheid een onderwerp is dat ons allen aangaat. Vooral jongeren hebben de afgelopen jaren ondervonden hoe kwetsbaar mentale balans kan zijn. MIND wil iedereen die een krachtig statement wil maken voor een betere psychische gezondheid in Nederland de gelegenheid bieden in een zelfgekozen tijdsblok (van 10 tot 16 uur of van 16:15 tot 22:15 uur) de uitdaging aan te gaan om zes uur lang letterlijk en figuurlijk op een paal stil te staan bij iedereen die zélf of in hun omgeving te maken heeft met psychische problemen. Aangezien dit heel veel mensen in Nederland betreft, verwacht MIND dit jaar nóg meer deelnemers dan voorgaande jaren, zeker ook vanwege het ‘festivalgehalte’ dat mensen zal aanspreken.

Saamhorigheid groot

De afgelopen edities van Last Man Standing zag MIND dat de saamhorigheid onder de deelnemers heel groot was. Veel deelnemers hadden zelf last van psychische klachten, of ze stonden er voor een naaste die hiermee te maken heeft. Veel mensen hadden hun eigen supporters meegenomen en vormden hechte groepen tijdens het event. Maar ook voor mensen die dergelijke klachten niet kennen en wel van een fysieke en mentale uitdaging houden is Last Man Standing bedoeld. Het is ook een festival met entertainment, dat veel energie geeft aan de deelnemers. Er zijn artiesten, DJ’s, een live radio-uitzending, interviews, BN-ers, spelletjes en meer. Deelnemers worden uitgenodigd hun familie en vrienden mee te nemen, of die nu ook op een paal gaan staan of hen komen aanmoedigen. Meer details over het programma zijn binnenkort te vinden op www.lastmanstanding.nl.

Wat doet MIND met de ingezamelde donaties?

Het ingezamelde donatiegeld wordt onder meer ingezet voor projecten gericht op de psychische gezondheid van jongeren. Op die manier voorkom je dat steeds meer mensen met ernstige psychische problemen te maken krijgen en daarmee ook met de te lange wachtlijsten in de ggz. MIND heeft bijvoorbeeld de MIND Young Academy, deMIND Young Studio, #openup, het

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in