Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijswinnaars Kind en Adolescent Reisbeurs

De redactie van het vakblad Kind en Adolescent maakte donderdag 5 september de twee winnaars van de Kind en Adolescent Reisstipendium bekend. De winnaars ontvangen een reiskostenvergoeding van ieder € 1.500,-. De financiële ondersteuning is bedoeld om onderzoekers in opleiding in staat te stellen een reis te maken in het kader van kinder- en jeugdstudies.

Wij feliciteren dit jaar de winnaars Lysanne te Brinke en Lynn Mobach!

Lysanne te Brinke gaat de reisbeurs gebruiken voor een werkbezoek van 3,5 maand (november 2019 - februari 2020) aan de Harvard University in Boston. Daar gaat ze samen met prof. John Weisz - expert op het gebied van transdiagnostische behandeling voor kinderen en jongeren - onderzoeken hoe jongeren met comorbide problemen het best geholpen kunnen worden.

Lynn Mobach gaat een maand lang samenwerken met onderzoekers, waaronder Prof. Ron Rapee en Prof. Jennifer Hudson aan Macquarie University in Sydney. Ze wil in een studie onderzoeken of kinderen met een sociale angststoornis (SA), gezichtsuitdrukkingen in sociale interacties anders interpreteren dan kinderen met andere angsten. Ze verwacht dat kinderen die sociaal angstig zijn, eerder geneigd zijn gezichtsuitdrukkingen negatiever te interpreteren dan kinderen met andere angsten of kinderen zonder angstsymptomen.

De vakmatige ervaringen van de reis en het onderzoek zullen zij achteraf met Kind en Adolescent delen in een kort artikel.

Wij wensen Lysanne en Lynn succes met hun studies in de Verenigde Staten en Australië!