Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekpresentatie nieuwe protocol ‘Baas over obesitas’

Donderdag 19 september presenteerden Leonie van Ginkel, gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt, samen met Sjoukje Adema, cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt, het nieuwe protocol ‘Baas over obesitas’ bij Accare Groningen.

De feestelijke boekpresentatie werd bezocht door zo’n zestig geïnteresseerde mensen, waaronder psychologen, orthopedagogen, therapeuten, diëtisten en psychiaters. Ook collega’s vanuit de jeugdgezondheidszorg waren aanwezig.

Het protocol bestaat uit een handleiding voor de therapeut ‘Cognitieve gedragstherapie bij (lvb-)jongeren met obesitas‘ en een apart werkboek voor de cliënt ‘Baas over obesitas‘.

De handleiding geeft uitleg over de behandeling met Cognitieve gedragstherapie en is geschreven als groepsbehandeling, maar kan ook individueel ingezet worden. In de behandeling staan cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en positieve psychologie centraal. Het boek bevat ook werkvormen voor psychomotorische therapie.

Het werkboek bedoeld voor de jongere van 15 tot 23 jaar, heeft duidelijke uitleg, aantrekkelijke werkvormen en handige registratielijsten. Door het concrete werkboek en de opbouw van de bijeenkomsten, is het protocol ook geschikt voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

De auteurs danken iedereen hartelijk voor hun komst naar Groningen!

Voor meer informatie check de BSL Shop >>