Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online thema-avond: Regulatieproblemen op het gebied van eten en voeding bij kinderen met autisme en/of ADHD

Photo by Tanaphong Toochinda

Een groot deel van de kinderen met autisme en/of ADHD heeft in meer of mindere mate last van eetproblemen. Dit kan betekenen dat een kind te weinig of heel selectief eet met als gevolg mogelijk gewichtsverlies of een afbuigende lengtegroei. Ook kan het zijn dat een kind met deze problematiek juist de neiging heeft om te veel te eten of misschien wel bijzondere dingen.

Eetproblemen, al vroeg ontstaan of juist in latere instantie ontwikkeld, leveren veel zorgen op voor ouders. Op deze kennisavond geven wij een overzicht van eet- en voedingsproblemen die kunnen bestaan of ontstaan bij ADHD en bij autisme. We geven tools hoe deze eetproblemen op te sporen en we reiken mogelijkheden aan om de problemen aan te pakken.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met psychiatrische aandoeningen vaker een ongezonde leefstijl (in meerdere opzichten) hebben vergeleken met leeftijdsgenoten zonder psychiatrische aandoeningen. Karakter gaat onderzoek doen naar de effecten van leefstijlbehandeling bij kinderen met complexe problematiek. Graag vertellen we u daar op deze avond meer over.

Wanneer?

Donderdag 16 juni van 19.00 – 22.00 uur via teams. Aanmelden kan tot 2 juni 2022.

Voor wie?

Professionals werkzaam in de specialistische GGZ, basis GGZ, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdhulpverlening, jeugdbescherming, wijkteams, POH’ers, GGD-artsen en verpleegkundigen en zorgprofessionals in het basis- en voortgezet onderwijs.

Informatie?
Via Christy van Iterson en Felicia Hendriks, Reinier Postlaan 12, Nijmegen, tel. 024-3512222 of email: managementondersteuninguc@karakter.com