Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe verwijsafspraken ggz

Op 1 januari 2020 zijn nieuwe verwijsafspraken binnen de ggz ingegaan. De afspraken gelden voor alle verwijzers en regiebehandelaars in de ggz.    

Met de nieuwe verwijsafspraken gaan we weer terug naar het principe dat een verwijzing een toegang is tot de ggz. De verwijsregels zijn duidelijker opgeschreven en sluiten beter aan op hoe de (door)verwijzing in de praktijk werkt.

New Content Item (2)

  • De termijn waarbinnen de huisarts moet worden geïnformeerd als de verwijsbrief ontbreekt (zoals bij een crisis of gedwongen opname), is verlengd tot 60 dagen.
  • Alle regels voor doorverwijzing zoals tussen ggz-instellingen, bij verandering van financiering of echelon, vervallen. Daarvoor is geen nieuwe verwijsbrief of een bericht naar de huisarts meer nodig. Wel moet de huisarts minimaal 1x per jaar in een beloopsbrief worden geïnformeerd over de voortgang.
  • De geldigheidstermijn van de verwijsbrief blijft 9 maanden, maar hiervoor geldt nu de periode tot de aanmelding, en niet langer tot het eerste contact. Hiermee wordt voorkomen dat patiënten na een lange wachttijd opnieuw naar de huisarts moeten.

De nieuw gepubliceerde verwijsafspraken vind u hier >>

Bron: NVGzPMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport