Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw | Bedwing je dwang

Hoe behandel je een kind met een (ernstige) dwangstoornis? Wat doe je als de lijst met dwanghandelingen eindeloos lang is of een jongere niets voelt voor exposure? Hoe betrek je ouders bij de therapie?

Je leest hoe de diagnostiek en behandeling van een (ernstige) dwangstoornis bij kinderen en jongeren in zijn werk gaat, welke problemen je tegenkomt en wat mogelijke oplossingen zijn. Het boek is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten, onder meer over exposure en intensieve therapie.

Bedwing je dwang – Behandeling van de dwangstoornis bij kinderen en jongeren is de herziene versie van het boek dat de auteurs – Else de Haan en Lidewij Wolters – twaalf jaar geleden schreven.

De eerste hoofdstukken bevatten de bijzonderheden en de diagnostiek van de dwangstoornis. Daarna volgen de theorie en de praktijk van de behandeling. Er is een hoofdstuk over problemen die kunnen optreden tijdens de behandeling en mogelijke oplossingen daarvoor, gevolgd door een hoofdstuk over het afsluiten van de behandeling.

In het laatste hoofdstuk staat het sessie-per-sessie behandelprotocol, dat praktische handvatten geeft. Zowel het verkorte als het volledige protocol zijn online beschikbaar evenals de gebruikte formulieren.


TIP | Het protocol is ook digitaal beschikbaar en met je cliënt te doorlopen via Psyprotocol


Auteurs

Dr. Else de Haan is emeritus bijzonder hoogleraar cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jongeren. Zij werkte jarenlang in de klinische praktijk, waar zij onder meer kinderen en jongeren met een dwangstoornis behandelde. Zij deed onderzoek naar effectiviteit en werkingsmechanismen van de behandeling.  Zij publiceert, geeft lezingen en workshops.

Dr. Lidewij Wolters werkt als gz-psycholoog en onderzoeker. Zowel in het klinische werk als in het onderzoek heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met een dwangstoornis. Zij publiceert over dit onderwerp, geeft lezingen en workshops.

Bekijk de inhoudsopgave >

Bedwing je dwang – Behandeling van de dwangstoornis bij kinderen en jongeren >
Else de haan, Lidewij Wolters