Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaarcongres Overvraging, stress en burnout bij kinderen en jongvolwassenen

Op het congres overvraging, stress en burnout bij kinderen en jongvolwassenen op 30 juni zal dit onderwerp vanuit verschillende praktijkgerichte perspectieven worden benaderd.

Op het congres overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jongvolwassenen zal dit onderwerp vanuit verschillende praktijkgerichte perspectieven worden benaderd.

Kinderen en jongvolwassenen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen, de corona uitbraak en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers.

Wanneer zulke stressmomenten té lang duren, of elkaar té snel opvolgen, kan er burn-out optreden. Als ouder is het vaak moeilijk om de signalen van een burn-out te herkennen. Vaak begint het met vage klachten als lusteloosheid, slecht slapen en niet of nauwelijks eten. Meestal komen daar ook fysieke ongemakken bij als buikpijn of hoofdpijn. Deze ‘early life stress’ kan op latere leeftijd weer zorgen voor serieuze problemen.

Tijdens dit congres gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma’s die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out.

Het congres vindt op 30 juni 2022 plaats in Eindhoven. Ook kun je er voor kiezen om het vanaf 15 juli 2022, gedurende een maand on-demand te bekijken via internet.

Meld je dus snel aan en mis niets.