Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres, Kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters

Kindermishandeling komt veelvuldig voor, ook op heel jonge leeftijd, bij baby’s, peuters en kleuters.    

Wist je bijvoorbeeld dat peuters het meest geslagen worden? En dat er regelmatig baby’s door hardhandig oppakken en door elkaar schudden een hersenbeschadiging oplopen? Naast fysiek geweld kan er sprake zijn van psychische mishandeling en emotionele en pedagogische verwaarlozing. Reden voor Vakblad VROEG om samen met Euregionaal Congresburo een congres te organiseren over kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters.

Het ‘niet pluis’ gevoel

Als gevolg van mishandeling en misbruik krijgen veel jonge kinderen niet de aandacht en verzorging die ze nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat er nog te veel kennis ontbreekt om goed te signaleren en adequate hulp te bieden. Bovendien ligt het aankaarten van een niet pluisgevoel bij een kwetsbaar jong kind heel gevoelig. Wat als je het mis hebt en ouders of anderen vals beschuldigt? En hoe bespreek je überhaupt een vermoeden op een goede manier met ouders én met jonge kinderen?

Alle reden dus om je te verdiepen in de mogelijkheden om op het juiste moment op een goede manier te signaleren en te interveniëren. Voor dit congres hebben we een interessant programma samengesteld. De sprekers delen belangrijke kennis over mishandeling bij deze kwetsbare doelgroep en geven concrete handreikingen aan professionals die werken met jonge kinderen en hun ouders/verzorgers.

Praktische info

Het congres vindt plaats op 21 september in Utrecht, maar is ook online te volgen. Dit kan 30 dagen lang vanaf 1 november 2022.  Alle deelnemers mogen gratis meedoen aan een ander online congres van Euregionaal Congresburo of een collega gratis laten inschrijven voor de online editie van dit congres.

Op locatie – 21 september 2022

Deelnemers op locatie ontvangen daarnaast een inlogcode om de videopresentaties van de gemiste deelsessies binnen 30 dagen on demand te volgen in een online leeromgeving.

Locatie: Jaarbeurs – Hallencomplex – Juliana Congreszalen – Utrecht
Max. aantal deelnemers: 200

Meer info vind je hier.