Home Actueel 21 april: Webinar over opvoeden in tijden van oorlog

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

21 april: Webinar over opvoeden in tijden van oorlog

foto door Tong Su via Unsplash
Prof.dr. Rachel Calam zal in een (gratis) webinar op 21 april dieper ingaan op opvoeden, ouderschap en de impact op trauma. Centraal staat de folder met informatie voor volwassenen die voor kinderen zorgen tijdens conflicten en ontheemding.

De online bijeenkomst vindt plaats op initiatief van Stichting Families Foundation, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ) en OuderWijzer. In het webinar (20:00-21:30 uur) leren we hoe positief, betrokken en warm ouderschap kan bijdragen aan het verkleinen van risico’s op ernstige trauma’s en gedragsproblemen bij kinderen. Hoe ondersteunen we dit betrokken ouderschap terwijl gezinnen in schuilkelders leven, op de vlucht zijn, zich ontheemd voelen en aankomen in een ander land?

Over dit onderwerp is door Prof. dr. Alaa El-Khani en Prof. dr. Rachel Calam van Manchester University een folder met informatie ontwikkeld en getest tijdens de oorlog in Syrië. Welke lessen kunnen we hieruit leren over de effecten van betrokken ouderschap in andere extreem stressvolle en onvoorspelbare situaties?

Tijdens het webinar vertelt Rachel Calam over de achtergrond van de folder. De deelnemers gaan met haar in gesprek hoe dit materiaal ingezet kan worden en wat we ervan leren over de ondersteuning van gezinnen in vergelijkbaar stressvolle situaties.

Voertaal van het webinar is Engels. Deelname aan het webinar is gratis – wel vooraf aanmelden via onderstaande link.

Meld je aan >>

Bron: ouderwijzer.nl

Abonneren