Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

19e internationale ESCAP-congres: Networks in child and adolescent psychiatry

Het tweejaarlijkse congres van de European Society for Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP) vindt van 19-21 juni 2022 plaats in Maastricht. Tijdens deze editie staan netwerken vanuit verschillend perspectief centraal. Denk aan de hersenen als netwerk van neuronen, en kinderen die opgroeien in een netwerk van leeftijdsgenoten. Of de ontwikkeling van psychopathologie vanuit een netwerk aan antecedenten, en de jeugd-ggz als een netwerk van professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Voor wie?

Het programma van het congres is inhoudelijk relevant voor psychiaters, psychologen en andere professionals in het jeugdveld.

Programma en inhoud

Het thema van het ESCAP congres is ‘Networks in child and adolescent psychiatry’. Netwerken zijn essentieel in veel ontwikkelingen binnen het kinder- en jeugdpsychiatrische onderzoeksgebied, de klinische praktijk en de organisatie van zorg. Tijdens het congres staan netwerken vanuit verschillend perspectief centraal. Zoals de hersenen als netwerk van neuronen, kinderen die opgroeien in een netwerk van leeftijdsgenoten, de ontwikkeling van psychopathologie vanuit een netwerk aan antecedenten en de jeugd-ggz als een netwerk van professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

>> Bekijk uitgebreide informatie over het thema, de sprekers en het programma op de website van het ESCAP congres