Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NIP en NVGzP fuseren op 1 oktober

Beroepsorganisaties Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP) gaan fuseren. Afgelopen week namen beide ledenraden het definitieve besluit om per 1 oktober verder te gaan als één nieuwe, grotere beroepsvereniging.
Foto door Constantin Wenning

“Wij zijn ervan overtuigd dat versnippering in de beroepsverenigingen van psychologen niet bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van de psychologische zorg”, meldden de beroepsverenigingen vorig jaar december bij het tekenen van de intentieverklaring.

Eén beroepsvereniging

Daarom willen de besturen in de toekomst door als één beroepsvereniging, voor alle (post) master opgeleide psychologen in de volle breedte van de psychologie. De gefuseerde beroepsvereniging opereert vanaf 1 oktober onder de naam Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en wordt vanuit een gezamenlijk bestuur en één gecombineerde ledenraad aangestuurd. Monique Rook, op dit moment ook directeur van het huidige NIP, stuurt vanaf de fusie het samengevoegde bureau aan.

Het resterende deel van 2022 en het jaar 2023 gebruikt de gefuseerde vereniging als overgangsperiode. Gedurende die tijd worden geleidelijk de verenigingsgremia ingericht.