Met vrienden angst en depressie op de basisschool te lijf

Op Amsterdamse basisscholen wordt al jaren gewerkt met een van oorsprong Australisch programma voor kinderen die verhoogde angst- of depressieve klachten hebben. En met succes. Op langere termijn hebben de kinderen die eraan meedoen niet meer klachten dan ‘gewone’ kinderen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sinds 2007 wordt op Amsterdamse basisscholen een geïndiceerd preventieprogramma uitgevoerd voor kinderen uit groep zeven en acht met verhoogde angst- of depressieve klachten. Het gaat hierbij om de Nederlandse versie van ‘VRIENDEN voor het Leven’ (Utens e.a., 2006), een van oorsprong Australisch programma gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Voor het eerst is dit programma nu onderzocht in een setting waarin het al enkele jaren in de praktijk wordt uitgevoerd. Ook in het buitenland is dit niet eerder gedaan. Toch is het van belang, omdat een programma in de praktijk vaak anders wordt uitgevoerd dan onder de strikte voorwaarden die bij

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.