Laat werelden van praktijk, beleid en onderzoek meer naar elkaar toe groeien’

Germie van den berg is programmaleider effectiviteit en integrale jeugdhulp bij het nederlands jeugdinstituut. Ook is ze bij de gemeente amsterdam coördinator van de academische werkplaats netwerk effectief jeugdstelsel amsterdam. Ze breekt een lans voor hechte lokale samenwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Aleid Denier van der Gon

Voorafgaand aan het interview leidt dr. Germie van den Berg me trots rond op het puntgave kantoor van het Nederlands Jeugd Instituut (NJi) in Utrecht. Het kantoor is opgedeeld in moderne flexwerkplekken variërend van stille ruimtes tot huiselijke open ruimtes. Van den Berg werkt inmiddels drie jaar voor het NJi. Ze schetst kort haar voorgeschiedenis: een studie gezondheidswetenschappen in Maastricht gevolgd door een promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar residentiële jeugdzorg. Sindsdien is ze in de jeugdsector werkzaam gebleven. Voor haar functie bij het NJi werkte ze tien jaar met veel plezier als praktijkonderzoeker en beleidsadviseur voor Altra, een

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.