Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luistertip! Komt een meid bij de psych

In de podcastserie 'Komt een meid bij de psych' beluister je de gesprekken tussen journalist en millenial Eva Breda (24) en haar psycholoog. Ze bespreekt haar angst- en stressklachten en gaat stap voor stap haar angsten aan. Ook gaat ze in gesprek met deskundigen over mentale problemen en stigma. Een podcast vol openheid en praktische tips om de drempel naar psychische hulp te verlagen.

Eva lijkt alles in haar leven op een rijtje te hebben, maar ondertussen worstelt ze al heel lang met angsten. Zo durft ze bijvoorbeeld niet alleen te gaan slapen of te douchen als er niemand thuis is. Ze wil haar angsten het liefst zelf oplossen, iets dat velen volgens Eva van haar generatie het liefst wil. Toch beseft ze op een gegeven moment dat ze hulp nodig heeft. Tegelijkertijd wil ze anderen ook laten meeluisteren tijdens therapiesessie en meegeven dat je niet te lang met je problemen rond moet lopen.

Mee de behandelkamer in

En zo ontstond het idee voor haar podcast: Komt een meid bij de psych. In deze serie neemt Eva je mee de behandelkamer in. Ze brengt haar angsten in kaart, onderzoekt wat er in haar hoofd gebeurt als ze bang is en gaat ook haar angsten aan. Dat begint met vijf seconden haar ogen dicht doen in de badkamer tot uiteindelijk – na maanden therapie – ook een nachtje alleen slapen.

In gesprek met experts

Ook spreekt ze in haar podcast met onder andere psycholoog Anita Hubner over stigma en psychische klachten en met psycholoog Thijs Launspach over het ontstaan en tegengaan van mentale klachten.

Beluister de podcast hier!