Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laagdrempelige online training ‘Leer te durven’

942498844

Extra relevant in tijden van corona, die voor sommige kinderen meer angst met zich meebrengt: De Open Universiteit ontwikkelde een laagdrempelige online training Leer te durven voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Zo kunnen kinderen thuis aan eventuele angstklachten werken. Hevige angstklachten of te lang bang zijn als kind kan leiden tot angststoornis, depressie, onderpresteren en verslaving.

Online training én onderzoek

De training wordt op de achtergrond wetenschappelijk onderzocht, om zo meer te weten te komen over de preventie van angststoornissen: welke behandelmechanismen werken het best bij deze groep kinderen en hóe werken ze?

Doel is om kinderen met angstklachten in de toekomst nog beter te kunnen helpen. Er is een controlegroep – om goede conclusies te kunnen trekken – maar kinderen hieruit kunnen de training daarna alsnog doen.

Meer weten?

Ken je kinderen met angstklachten die baat kunnen hebben bij deze training? Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met stichting MIND, de Angst-, Dwang- en FobieStichting en de Universiteit van Amsterdam. Kijk voor meer informatie op ‘Leer te durven’. Ook kun je een informatiepakketje aanvragen via leertedurven@ou.nl. Of volg ‘Leer te durven’ op Facebook.

Bron: Open Universiteit

Gerelateerde informatie

Werk je met de faalangsttraining ‘Je bibbers de baas’?

Verlagen ontspanningsoefeningen het behandeleffect bij angst?