Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderartsen willen verbod op homeopatische therapie autisme

Naar schatting ondergaan ruim duizend kinderen jaarlijks een homeopatische therapie, die mensen zou genezen van autisme. Zo blijkt uit onderzoek van het tv-programma De Monitor.

De behandeling die het meest wordt genoemd is CEASE-therapie (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression). Kindergeneeskundige Károly Illy wil dat de therapie verboden wordt. Er is geen medicijn tegen autisme en druppeltjes werken dus ook niet. Het is kwakzalverij en geldklopperij. Illy wil dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) optreedt. Ook Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil een verbod.

het IGJ legt al boetes op als er online reclame gemaakt wordt voor niet-geregistreerde (homeopatische) geneesmiddelen. Maar mensen zijn vrij om voor bepaalde behandelingen te kiezen en behandelaars mogen, onder voorwaarden, alternatieve behandelingen aanbieden zonder dat daar wetenschappelijk bewijs voor bestaat.

VWS, IGJ en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) onderzoeken wat er (wettelijk) mogelijk is om de aanpak van mogelijk schadelijke homeopathische behandelingen te verbeteren.

Bron: NOS