Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijktip | Uit de schaduw

Cinetree is een filmplatform met een missie. Elke maand zoekt het platform de beste films en documentaires uit. Met de bijdrage van hun leden maken ze nieuwe documentaires over maatschappelijke onderwerpen. Zoals Uit de schaduw.
UIt de schaduw

Samen uit de schaduw

Samen uit de schaduw is het vervolg op onze eerdere documentaire Uit de schaduw. In het eerste deel vertelde Cinetree-founder Hanna Verboom voor het eerst openlijk over haar psychische variatie. In het vervolg gaat ze samen met haar broertje Juda op zoek naar antwoorden.

Mensen hebben mensen nodig

Waarom worstelen zoveel Nederlanders met hun mentale gezondheid? En waarom is dit nog steeds een taboe? Hanna & Juda Verboom hebben – net als 1 op de 4 Nederlanders – een psychische variatie. In Samen uit de schaduw gaan zij samen met experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op onderzoek. Ze komen tot één conclusie: “Mensen hebben mensen nodig.”

Filmselectie mentale gezondheid

Deze maand vind je ook andere films over mentale gezondheid op Cinetree: zo kijk je Kapsalon Romy van Mischa Kamp over het omgaan met alzheimer, Eighth Grade over depressie in de puberteit, en de indrukwekkende documentaire Crazywise waarin we nieuwe perspectieven krijgen op mentale gezondheid.