Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bascule en Spirit samen verder als Levvel

De Bascule en Spirit zijn sinds 1 juli 2020 één organisatie: Levvel, de specialisten voor jeugd en gezin. Zij combineren hun expertises vanuit de specialistische jeugdzorg en de academische kinder- en jeugdpsychiatrie.

In Nederland worden jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie vaak als twee gescheiden werelden gezien. Bij Levvel komen die werelden samen. Ze combineren de expertise vanuit de specialistische jeugdzorg en de academische kinder- en jeugdpsychiatrie. En bieden op een effectieve en efficiënte manier de hulp die nodig is: integraal, van ambulante opvoedondersteuning tot hoog complexe psychiatrische zorg voor kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen.

Door het samenvoegen van de expertises, kunnen ze nog beter aansluiten op de situatie van kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen die bij hen komen. Met de combinatie van praktische ervaring en (wetenschappelijke) kennis vinden we kansen en effectieve oplossingen die passen bij het leven van kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen. Daar voegen ze een dosis lef aan toe: ze wijken af van regels als dat nodig is en laten niet zomaar los. In samenwerking met het onderwijs, volwassen GGZ, politie, justitie, maatschappelijke opvang, woningbouwcorporaties en gemeenten, en met organisaties en netwerken uit hele andere branches.

Bron: persbericht Levvel