Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra aanpassingsvermogen gevraagd van gezinnen met KOPP/KVO problematiek

De coronacrisis vraagt extra aanpassingsvermogen van gezinnen. Dit is vooral moeilijk als ouder(s) een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem heeft. Hierdoor kan de uitdaging voor het gezin te groot zijn of worden.
AppleMark

Handige informatie, protocol en handreikingen

    • kent u het begrip KOPP/KVO;
    • weet u wat de invloed van psychiatrische en/of verslavingssymptomen is op de ouderrol en wat de invloed hiervan is op de ontwikkeling van kinderen;
    • heeft u concrete handvatten om in gesprek te gaan met zowel de KOPP-/KVO-ouder als het minderjarige dan wel meerderjarige kind.
  • Ook het Trimbos biedt informatie via een speciale website www.koppkvo.nl. Deze website is een handreiking waarop alle betrokken partijen actuele informatie kunnen vinden over feiten en cijfers, effectieve hulp, financiering en samenwerking die helpen bij het vormgeven van goede zorg en ondersteuning voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen. Ook is er een toolbox en worden succesverhalen gedeeld. Naast gemeenten, zorgverzekeraars en zorgprofessionals, kunnen ook ouders en naasten er relevante informatie vinden.