Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe website Traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TF-CBT)

Trauma Focused Cognitive Therapy (TF-CBT) is een geprotocolleerd behandelprogramma dat is ontwikkeld door Judith Cohen, Anthony Mannarino en Esther Deblinger in de VS. Met deze site willen Renee Beer, Ramón Lindauer, Marlies van Dijk en Nathalie Schlattmann TF-CBT toegankelijk maken voor alle kinderen, jongeren en hun ouders die psycho-traumazorg nodig hebben. Daarnaast is de website bedoeld voor collega professionals die meer willen weten over TF-CBT.

TF-CBT is de eerste keus behandeling voor kinderen en jongeren met traumaklachten doordat ze één of meer ingrijpende gebeurtenis(sen) hebben meegemaakt. De therapie bestaat uit verschillende onderdelen. In de eerste fase worden er vaardigheden aangeleerd, waarna het traumaverhaal geschreven wordt. Dit verhaal wordt aan het einde gedeeld met een vertrouwd persoon.

Meer weten over TF-CBT ga naar www.tfcbt.nl >

Gerelateerde informatie

De werkboeken Verwerken en versterken bij de methode traumagerichte cognitieve gedragstherapie, Drs. Renee Beer, Prof. dr. Ramon J.L. Lindauer

Behorende bij het basisboek Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten – Met de methode Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie. Judith A. Cohen, Anthony P. Mannarino, Esther Deblinger, 2021.

Stemmen in je hoofd de baas