Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezien & gelezen

Film/TV • Het zit in mijn hart; later dit jaar op 2Doc.nl

Regisseur Saskia Boddeke volgde theatergroep KamaK bij de voorbereidingen van Furia, een barok sprookje op rijm over moord, doodslag en erotiek. Resultaat is een film waarin documentaire en fictie in elkaar overlopen. Wat het gezelschap bijzonder maakt, is dat de professionele acteurs allen een verstandelijke beperking hebben. De regisseur legt vast hoe zij omgaan met mogelijkheden en obstakels in hun leven en werk. Ze vraagt hen naar hun dromen en verlangens. Gaandeweg wordt duidelijk dat Boddeke ook aandacht vraagt voor de betutteling van mensen met een beperking. (CvG)

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12454-023-1236-8/MediaObjects/12454_2023_1236_Fig1_HTML.jpg

Boek • Positivity Journal, het positieve doe-boek dat écht helpt

Manja de Neef, 2022 | Uitgeverij Boom | 160 bladzijden | Prijs: € 24,95
Manja de Neef, expert op het gebied van zelfbeeld, leert je op dagboekachtige wijze anders te kijken naar zelfbeeldvraagstukken. Gedurende 26 weken doe je met behulp van reflectieve vragen en oefeningen nieuwe inzichten op en boor je een andere (positieve) manier van kijken aan. Door het opschrijven van kleine en grote successen word je aangemoedigd tot het ombuigen van je zelfbeeld. Het laat je zien en voelen dat je meer dan de moeite waard bent. Het Positivity Journal wisselt theorie en informatie af met handige oefeningen en zo ontstaat aan het eind van het boek jouw positieve verhaal.

Het journal opent met het thema zelfbeeld, waarbij de schrijfster je mee wil nemen van een huidige situatie (je zelfbeeld) naar een nieuwe gewenste situatie. Om dit te kunnen doen, zijn oefeningen in ‘anders kijken’ een belangrijk fundament. Het boek voert je met deze handige oefeningen echt mee van oud naar nieuw. Ook ervaar je momenten van bezinning, stilstand en reflectie en word je uitgedaagd op een andere wijze naar situaties, jezelf, jouw handelen en je eigenschappen te kijken. Van het thema ‘anders kijken’ ga je naar het specifiek inzoomen op positieve eigenschappen en naar wat je van deze eigenschappen kunt leren, hoe je ze in (sociale) situaties kunt inzetten om vervolgens ook ‘anders te doen’. Daarbij geeft de auteur handige tips om je ook op andere wijze te gedragen en te oefenen met nieuw gedrag. De Neef gaat daarnaast in op omgaan met kritiek en perfectionisme, want soms moet je het imperfect zijn gewoon vieren en aandacht geven. Al met al een inspirerend en praktisch boek voor tieners, adolescenten, maar ook

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in