Kijktip! La Mif, een Zwitserse docu over 7 tienermeiden in een gezinsvervangend tehuis

0
81

La Mif vertelt het verhaal van zeven tienermeiden die samenwonen in een Zwitsers gezinsvervangend tehuis. Ze komen uit gebroken gezinnen en hebben een roerige geschiedenis. Maar ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven.

Bevlogen directeur Lora doet er alles aan om de groep zo goed mogelijk te ondersteunen, maar haar emotionele inzet is eindig en conflicten zijn onvermijdelijk in deze diverse surrogaatfamilie.

Regisseur Fred Baillif wilde een zo authentiek mogelijk verhaal maken. Daarom interviewde hij mensen uit de jeugdzorg en meiden die in de opvang verblijven. Hij bood hen de kans om mee te schrijven aan het script en liet zijn cast (die grotendeels uit ervaringsdeskundigen bestaat) tijdens het draaien uitvoerig improviseren. Het resultaat is een levendige film die een eerlijk en openhartig portret schetst van meiden die, ondanks hun onzekere situatie, bruisen van levenslust. In Berlijn werd La Mif bekroond als beste film in de jeugdsectie Generation 14plus. Deze film is echter zeker niet alleen voor jongeren, maar zal iedereen raken.

BEKIJK OP IMDB