Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBT-E bewezen effectieve methode voor de behandeling van eetstoornissen

Woensdag 1 september promoveert Martie de Jong op haar proefschrift Transdiagnostic treatment for eating disorders.
Pretty skinny girl with anorexia obsessed with loosing weight Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) *** Local Caption *** © Photographee.eu - Fotolia
Picscout/Springer © Photographee.eu – Fotolia

Martie de Jong is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij PsyQ en specialismeleider eet- en voedingsstoornissen binnen Parnassia Groep. Zij onderzocht de behandelmethode CBT-E, een bewezen effectieve methode voor de behandeling van eetstoornissen. Omdat behandelaren vaak denken dat de eetstoornisproblematiek van hun cliënten te complex is voor een richtlijnbehandeling, wordt deze therapie nog onvoldoende toegepast in de praktijk.

De Jong laat zien in haar onderzoek dat de richtlijnbehandeling CBT-E sneller resultaat geeft bij cliënten met een eetstoornis (zonder extreem ondergewicht) met een kortere behandelperiode. Ook leidt het tot betere resultaten ten aanzien van het verbeteren van het zelfbeeld.

Een brede toepassing ligt voor de hand. Met training, permanente supervisie en intervisie van therapeuten bij het toepassen van CBT-E.

Volg de promotie van Martie de Jong live online

Woensdag 1 september om 15.00 uur verdedigt De Jong haar proefschrift in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Via onderstaande link kun jij er online bij zijn > Livestream promotie – Universiteit Leiden

Gerelateerde informatie