Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

30 november 2021 TRAP training | Karakter

Karakter biedt een eendaagse Trauma protocol TRAP training. Je leert werken met het cognitief gedragstherapeutsich protocol TRAP (Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol) voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering, klachten hebben ontwikkeld.    

TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino.

TRAP bestaat uit 12 sessies en richt zich op het verminderen van de psychische lijdensdruk en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De focus van de interventie ligt op het trainen van emotieregulatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden.

Het protocol kan deel uitmaken van een traumabehandeling en biedt de therapeut de mogelijkheid om de behandeling op de jongere af te stemmen. Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspellen en het trainen van vaardigheden werkt de jongere aan doelen die voor hem of haar relevant zijn in alledaagse situaties.

Lees meer over over de Karakter training Trauma protocol TRAP, 30 november, Ede >

Bron: Kinder- en jeugdpsychiatier Karakter

Literatuur

Protocol | Training en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten

Auteurs: Kristel Bijen, Rik Knipschild, Harmien Koopmans, Els Kors, Karien Kroeze, Doenja van Leeuwarden, Omar Gudino, Marylene Cloitre