Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wij zoeken: enthousiaste redactieleden

Het vaktijdschrift Kind en Adolescent Praktijk publiceert artikelen voor psychologen, (ortho)pedagogen en psychiaters werkzaam in de Jeugd ggz. Artikelen die goed zijn onderbouwd - vanuit onderzoek en praktijk - en die relevant zijn voor collega’s in de praktijk die werken met kinderen/ jongeren en hun ouders.

Wij willen ons redactieteam uitbreiden en zijn daarom op zoek naar meerdere redactieleden. Wat houden je werkzaamheden in?

  • Je beoordeelt je ingezonden artikelen op wetenschappelijke kwaliteit en relevantie voor de praktijk.
  • Je geeft feedback aan de auteurs en begeleidt hen naar een publicatie.
  • Je denkt mee over de inhoud van ons tijdschrift – je draagt ideeën aan voor nieuwe artikelen.
  • Je maakt gebruik van je eigen professionele netwerk door collega professionals te enthousiasmeren om voor Kind en Adolescent Praktijk te schrijven.

Ben je onderzoeker en/of wetenschapper en maak je graag de verbinding naar de praktijk, kun je het Jeugd GGZ-veld goed overzien en heb je ervaring met schrijven en/of beoordelen van wetenschappelijke en/of praktijkgerichte artikelen, dan nodigen wij je uit contact met ons op te nemen.

We bieden je een plek binnen ons enthousiaste redactieteam, waar veel ruimte is voor creatieve ideeën om ons tijdschrift nog beter en mooier te maken, zowel op papier als online. Jij bepaalt mede wat er in het tijdschrift komt en wat we online plaatsen. Wij vergaderen 2 x per jaar live en 3 x per jaar online. Het betekent dat je ongeveer 6 tot 8 artikelen per jaar onder je hoede hebt.

Denk je dat deze werkzaamheden passen bij jouw mogelijkheden en kun je tijd vrijmaken in je drukke agenda, neem dan contact met ons op. Dat kan met: Marike Serra, hoofdredacteur m.serra@accare.nl of met Truska Bast, eindredacteur truska.bast@gmail.com . Of neem alvast een kijkje op www.kaponline.nl