Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tackle your tics extra groepstrainingen eerste helft 2022

De korte, intensieve groepstraining Tackle your tics voor kinderen met tics geeft goede resultaten.

Tackle your Tics is een groepstraining voor jongeren van 9 tot 17 jaar die last hebben van tics en er iets aan willen doen. De kinderen lijken door de training beter in hun vel te zitten, hebben meer controle over hun tics en voelen zich gesteund door hun lotgenoten. De ernst van de tics verbetert, alsook de kwaliteit van leven.

Omdat de resultaten uit het eerste, verkennende onderzoek goed zijn, wordt nu een grote onderzoek gestart naar de effectiviteit van deze groepstraining. Hiervoor worden in de eerste helft van 2022 extra groepen – de laatste voor dit onderzoek – georganiseerd. De training is 4 dagen en een terugkom dag.

Interesse in het onderzoek?

Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Gilles de la Tourette, Levvel of Accare.

Onderzoekers van onder meer het Amsterdam UMC/UvA werken in dit onderzoek samen met ervaren therapeuten van Levvel, Accare en Yulius, ervaringsdeskundigen van Stichting Gilles de la Tourette en samenwerkingspartners TicXperts en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Tackle your Tics werd in de pilotfase gefinancierd door Tourettes Action.

Lees hier het verhaal van Guusje, die na deelname aan Tackle your tics weer naar school durfde te fietsen en kon afspreken met vriendinnen:

Tics behandelen met een korte, intensieve groepstraining

 

Bron: Levvel.nl