Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tics behandelen met de korte, intensieve groepstraining Tackle Your Tics

tourette.nl

Onderzoekers vonden aanwijzigingen dat kinderen meer controle kregen over hun tics, beter in hun vel zaten en zich gesteund voelden door lotgenoten.

Door de positieve resultaten uit het eerdere pilotonderzoek gaat het onderzoeksteam door met een groter gerandomiseerd onderzoek met controlegroep onder meer dan 100 kinderen.

Onderzoekers van onder meer het Amsterdam UMC/UvA werken hierin samen met ervaren therapeuten van Levvel, Accare en Yulius, ervaringsdeskundigen van Stichting Gilles de la Tourette en samenwerkingspartners TicXperts en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpscyhiatrie.

Het doel van dit onderzoek is om de effectiviteit van de nieuwe korte intensieve tic-training te bestuderen en een beter beeld te krijgen van het effect op tic-vermindering, kwaliteit van leven en tevredenheid over de behandeling. Ook is het van belang te weten voor welke kinderen dit programma het beste werkt, zodat behandelaars in de toekomst behandeladvies op maat kunnen geven.

Interesse om mee te doen aan het onderzoek?

Aanmelden is nu mogelijk voor kinderen en jongeren met een ticstoornis (9 t/m 17 jaar) uit heel Nederland, die in de afgelopen 12 maanden geen gedragstherapie voor tics (exposure en responspreventie of habit reversal therapie) hebben gevolgd. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen via de website tourette.nl/tackle-your-tics/ 

Bron: Kenniscentrum-kjp.nl

Gerelateerde informatie

Tics behandelen met een korte, intensieve groepstraining