Leren het leven meer van de zonnige kant te bekijken: angst en depressie bij jongeren voorkomen door online training

Om angst en depressie bij jongeren te voorkomen, zijn zij wellicht gebaat bij een online training die hen leert informatie positiever te interpreteren. Zo wordt hun emotionele weerbaarheid groter, is het idee. Maar hoewel de training enige verbetering opleverde, laat het huidige trainingsaanbod nog veel te wensen over.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Always look on the bright side of life’,of: ‘Het glas is niet half leeg maar half vol.’ De meeste mensen zullen het erover eens zijn dat een positieve bril kan helpen bij het omgaan met kleine en grotere stressoren, zoals examens, afwijzing, ziekte et cetera. Voor heel wat jongeren blijkt het echter moeilijk om op een positieve manier naar het leven te kijken. Deze jongeren kampen vaak met angst- of depressieve klachten of stoornissen, of hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen hiervan. Tegelijkertijd staan jongeren ook bekend om hun flexibiliteit en hun snelle leervermogen, waardoor ze mogelijk extra

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.