Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klinisch psycholoog Trudy Mooren benoemd tot bijzonder hoogleraar

Trudy Mooren is, met terugwerkende kracht, per 1 januari 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Family Functioning Following Psychotrauma' aan de Universiteit van Utrecht. De bijzondere leerstoel is ingesteld door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

De bijzondere leerstoel is erop gericht onderzoeksactiviteiten en onderwijs in relatie tot het functioneren van gezinnen en systemen in het licht van ingrijpende gebeurtenissen te initiëren, te coördineren en uit te voeren. Mooren houdt zich nu bij de Universiteit Utrecht als klinisch psycholoog en senior onderzoeker al bezig met onderzoek naar de gevolgen van individuele traumatisering op de onmiddellijke sociale omgeving en andersom.

Trudy Mooren is klinisch psycholoog bij ARQ Centrum ’45, waar zij werkt aan diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen na gewelds- en migratie-ervaringen.Daarnaast is Mooren hoofdopleider van de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Volwassenen & Ouderen die in samenwerking met de RINO Groep Utrecht word aangeboden. Ze is voorzitter van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP), en lid van het bestuur van de European Society of Traumatic Stress Studies (ESTSS). Ze draagt bij aan de Wetenschappelijke Adviescommissie (WAC) van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).

Bron: Centrum45.nl

 

Gerelateerde vakinformatie