Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijktip| Onder de blote hemel

Onder de Blote Hemel is een film over hoe het is om vanaf een jonge leeftijd voor iemand te moeten zorgen. Het verhaal draait om Elvie, een tienjarig meisje, dat met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping woont. Het is het debuut van filmmaakster Lillian Sijbesma die het werk zowel schreef als regisseerde. Op 9 september ging Onder de Blote Hemel in première op Film by the Sea (Vlissingen) en er staan nog meerdere internationale filmfestivals op de planning.

Verhaal

Op een afgelegen camping in het bos, woont de tienjarige Elvie met haar verstandelijk beperkte moeder. Elvie’s moeder is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder. Deze verschuiving zorgt voor grote spanningen tussen hen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen. Wanneer opa Bucko, de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Sterk familiedrama

In de trailer zien we dat niet zomaar een kinder/tienerfilm wordt, maar een behoorlijk diepgaand drama waar de Nederlandse topcast je meetrekt in hun heftige verhaal.