Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

11 maart Jaarcongres Trauma bij kinderen

Stress kan behalve geestelijke ook lichamelijke schade achterlaten bij kinderen. Zij blijken vooral in de eerste dagen van hun leven en in de adolescentie extra kwetsbaar voor de gevolgen van chronische stress. Frequente of aanhoudende stress heeft vaak te maken met nadelige jeugdervaringen die jonge mensen kunnen meemaken, zoals kindermishandeling, seksueel misbruik en partnergeweld. Maar er zijn meer traumatische ervaringen van kinderen, zoals pesten, armoede, discriminatie en echtscheidingen.

Gedragsverandering kind

Het is van belang sensitief te reageren en oog te hebben voor traumatische ervaringen bij gedragsverandering van een kind, zodat je effectieve hulp in de vorm van passende interventies biedt.

Tijdens dit congres leer je:

  • Wanneer gespecialiseerde hulp nodig is bij kindertrauma
  • Wanneer je nog op de veerkracht van het kind kunt vertrouwen
  • Welke behandelmethodes je kunt toepassen bij trauma bij kinderen

Waar en wanneer
Vrijdag 11 maart 2022 | Hotel Veenendaal

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, kinderpsychiaters, orthopedagogen, jeugdbeschermers, (gezins-)voogden, pleegzorg medewerkers, POH GGZ, psychotherapeut en alle andere professionals die in hun werk te maken hebben met kinderen met chronisch trauma en/of hun opvoeders en begeleiders.

Tarieven (btw vrij)

  • 399,- per persoon | Regulier tarief
  • 359,- per persoon | Abonnee tarief *
  • 359,- per persoon | Tarief voor NVO leden

*Abonnees van GZ-Psychologie, Kind & Adolescent Praktijk.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij POH-GGZ, NIP, NIP K&J, FGzPT, SKJ, NVO, NVvP en VGCt. Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur. Heeft u een suggestie voor accreditatie van een bepaalde beroepsvereniging? Mail dan uw verzoek naar henriette.boven@bsl.nl. Wij zullen bij relevante aanvragen én meerdere aanvragen het verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheids-oordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.