Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Videoserie | ‘Levensliedjes’ maakt mentale problemen bij jongeren bespreekbaar

Mind en de Hersenstichting lanceerden eind 2020 de online videoserie Levensliedjes. In de serie gaan jongeren met mentale problemen op stap met een Nederlandse artiest en creëren zij samen een nieuw nummer dat hen helpt het gesprek aan te gaan over hun mentale gezondheid.

Levensliedjes draait om praten en zingen over mentale problemen. Drie jongeren laten zien en horen hoe zij dealen met hun mentale issues, samen met drie Nederlandse artiesten. Rapper Pjotr is gelinkt aan Cindy, zangeres Delany aan Maud en zangeres Naaz aan Lars. De jongeren worstelen met angst, prestatiedruk en depressie. In elke aflevering gaat de artiest in gesprek met één van de jongeren en gebruikt de artiest hun issue als inspiratie voor een nieuw nummer.

De videoserie wordt vanaf 3 december wekelijks uitgezonden op het YouTube- en Instagram-kanaal van 2K40, dé jongerencommunity van de Gezonde Generatie. Alle content op 2K40 is voor en dóór jongeren gemaakt met als doel elkaar te stimuleren een gezonde lifestyle te kiezen. Met Levensliedjes worden niet alleen stigma’s doorbroken, ook worden er concrete tips en tricks gedeeld op 2K40.nl/mentaal.

In de eerste aflevering zien we Maud. Zij heeft last van paniek, angst en stemmingswisselingen.

Bron: Hersenstichting

Gerelateerde informatie

Verspreid GGZ-kennis via sociale media