Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video | De auteurs over hun nieuwe boek Slaapstoornissen in de psychiatrie

Voor wie meer kennis wil opdoen van de wisselwerking tussen psychiatrische stoornissen en slaapstoornissen is er deze maand een nieuw handboek verschenen: Slaapstoornissen in de psychiatrie – Diagnose en behandeling door prof. dr. Marike Lancel, drs. Maaike van Veen, dr. Jeanine Kamphuis.

Het boek biedt een overzicht van diverse slaapstoornissen, de diagnostiek en behandeling daarvan en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca. Er wordt per psychiatrische aandoening uitvoerig ingegaan op de wisselwerking tussen psychiatrie en slaapstoornissen, waarbij epidemiologie, phatofysiologie en specifieke behandelmogelijkheden aan bod komen. Ook wordt aandacht besteed aan zowel medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling en aan enkele specifieke doelgroepen, zoals kinderen en jongeren.

Gezonde slaap is essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slecht slapen is voorspellend voor het ontstaan van psychische klachten, voor de mate van remissie en het risico op terugval. Slaapstoornissen komen frequent voor bij vrijwel alle psychiatrische stoornissen en vormen één van de belangrijkste transdiagnostische symptomen. Bekijk de inhoudsopgave Slaapstoornissen in de psychiarie >

Gerelateerde vakinformatie