Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkenning kenniscentra: Psychische zorg van 0 tot 100

Wat kunnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassenpsychiatrie van elkaar leren, zodat psychische klachten in de kindertijd niet uitgroeien tot langdurige, ernstige psychische problemen?

Op die vraag zoeken het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) en Kenniscentrum Phrenos samen antwoorden, met kennis van beide kanten. In het artikel ‘Psychische zorg van 0 tot 100’ verkennen de kenniscentra de vraag hoe de twee expertisegebieden elkaar kunnen versterken om zo goede psychische zorg tijdens de hele levensloop te waarborgen.

In de praktijk is het niet altijd eenvoudig voor de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassenenpsychiatrie om elkaar te vinden. Lange tijd zijn het twee gescheiden werelden geweest, met ieder een eigen taal, expertise en soms ook belangen. Gelukkig treedt hierin steeds meer een kentering op; er ontstaan verbindingen en nieuwe gezamenlijke initiatieven. Het project Langdurige psychische problematiek voorkomen van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugpsychiatrie en Kenniscentrum Phrenos onderzoekt hoe de twee vakgebieden elkaar nog meer kunnen versterken, met gezamenlijke kennis uit de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassenenpsychiatrie.

Download het artikel Psychische zorg van 0 tot 100 >
Een verkenning van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Kenniscentrum Phrenos.