Visuele conversie behandelen volgens driesporenplan

Over de behandeling van visuele conversie is weinig geschreven. Bij Koninklijke Visio is een behandeling ontworpen die wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring gebruikt. De behandeling bestaat uit kijktraining, gedragstherapie en systeembegeleiding. Lees hier wat dat betekende voor de elfjarige Timo.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Timo, een jongen elf die in groep zeven zit, heeft ernstige problemen met het kijken. Dit begon in groep vijf, toen hij minder scherp ging zien. Het opvallende is dat hij het ene moment slechter ziet dan het andere. Vooral op school heeft Timo last van zijn visuele problemen. Hij kan bijvoorbeeld niet goed lezen wat er op het digibord staat en zijn leestempo is laag. Ook tijdens gym en het buitenspelen ervaart hij problemen. Niet alleen ziet hij de bal niet goed, hij botst ook tegen voorwerpen en andere kinderen aan. Het slechter zien belemmert hem in zijn contact

0
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.