Inclusief onderwijs komt er gewoon, het kan niet anders’

Dolf van Veen is buitengewoon hoofddocent Passend onderwijs en jeugdhulp (Hogeschool Windesheim), bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Nottingham en hoofd van het Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg. Hij heeft een warm hart voor inclusief onderwijs en pleit voor hechte samenwerking tussen alle partijen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In gesprek met Dolf van Veen keren sommige termen opvallend vaak terug. Samenwerking. Beelden. Maar ook: ‘rustig aan’. Zijn bevlogenheid en optimisme over meer inclusief onderwijs werken aanstekelijk, maar vliegen nergens uit de bocht. Waar nodig nuanceert hij zijn verhaal met realisme over en empathie voor de dagelijkse praktijk.

Van Veen, zelf kind uit een groot gezin, heeft nooit een moment spijt gehad van zijn keuze om pedagogiek te gaan studeren. “Ik heb voor de richting orthopedagogiek gekozen met een focus op kinderen met leer- en gedragsproblemen. ‘s Avonds werkte ik op een residentiele kinderpsychiatrieafdeling. Dat was heerlijk. Dan liep

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.