Het nieuwe afwegingskader

In de rubriek Geregeld leggen wij het vergrootglas op wet- en regelgeving. Mr. Alice Broersma verheldert onderwerpen die voor niet-juristen soms taaie kost zijn, of bespreekt juridische thema's die actueel zijn in ons werkveld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Aleid Denier van der Gon

Organisaties die werken met kinderen, zoals in de jeugdhulp en gezondheidszorg, zijn verplicht om te werken met de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Deze verplichting is vastgelegd in het Besluit verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Op 1 januari 2019 gaat de meldcode veranderen.

In de oude meldcode moeten vijf stappen worden vastgelegd die moeten worden gezet bij een vermoeden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat zijn: (1) In kaart brengen van signalen, (2) Advies vragen aan een deskundige collega of Veilig Thuis, (3) Openheid betrachten naar kind en ouders, (4) Overwegen of sprake is van kindermishandeling, (5) Hulp organiseren

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.