Het KINGS-model bij licht verstandelijke beperking

Voor gezinnen waar uithuisplaatsing van kinderen dreigt, is het KINGS-model ontwikkeld. Ouders en kinderen doorlopen een intensieve klinische traumabehandeling, ingebed in een trauma-sensitief opvoedondersteuningsprogramma. Voor gezinnen waar een (of meer) van de gezinsleden een licht verstandelijke beperking heeft, is er de KINGS-LVB variant.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Aleid Denier van der Gon.

Stella is 28 jaar en heeft drie mislukte relaties achter de rug. Uit elke relatie is een kind geboren. Tot haar grote verdriet heeft ze geen contact meer met haar oudste zoon. Ze heeft een kleine flat waar ze woont met de twee jongste kinderen van vijf en twee jaar oud. Het contact met haar ouders is verbroken. Noodgedwongen komt haar ex-man regelmatig langs, omdat ze het alleen niet aankan met de meisjes. Ze heeft geen netwerk waar ze op terug kan vallen. Stella gaat vaak naar de huisarts. Niet alleen vanwege haar eigen kwalen, maar ook voor die van

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.