Getraumatiseerde ouders en de relatie met hun kinderen

Wanneer ouders getraumatiseerd raken, kan de relatie met hun kinderen onder druk komen te staan. Tegelijkertijd beschikken beide ouders over manieren om de impact van traumatisering te 'bufferen'. Door de inzet van een steunend netwerk bijvoorbeeld. Maar een veilige hechting tussen ouder en kind is het krachtigste schild.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoe doen ouders dat: een kind opvoeden terwijl ze getraumatiseerd zijn? Praten ouders over hun trauma omdat zij graag een open communicatie willen of doen zij dat juist niet, om het kind niet te belasten? Hoe kunnen ouders klachten weghouden bij hun kind? Schakelen ze anderen in als het teveel wordt? Hoe voorkomen ze dat hun kind zelf geen psychische klachten krijgt? En hoe gaan kinderen om met hun getraumatiseerde ouders? Wat merken ze ervan? Hoe beïnvloedt het hun ontwikkeling? Zijn kinderen met getraumatiseerde ouders veerkrachtig of juist kwetsbaar? Om vragen als deze te onderzoeken is een literatuurstudie verricht met

0
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.