Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres ‘Werken met migranten en vluchtelingen’

Foto door Julie Ricard

Het landelijk congres over het werken met migranten en vluchtelingen staat dit keer in het teken van begeleiding van behandeling van psychische problematiek bij mensen met een migratieachtergrond.Het landelijk congres over het werken met migranten en vluchtelingen staat dit keer in het teken van begeleiding van behandeling van psychische problematiek bij mensen met een migratieachtergrond.

Elke dag nemen overal ter wereld mensen de moeilijkste beslissing in hun leven. Zij besluiten hun huis te verlaten in de hoop elders een beter leven te kunnen leiden. Deze mensen zijn niet zelden op de vlucht voor ernstig traumatiserende situaties als oorlog of vervolging. Ook het vluchten zelf, vaak onder beangstigende omstandigheden en uitgeleverd aan mensensmokkelaars, kan complexe psychische problematiek tot gevolg hebben.

De juiste behandeling

Maar hoe ervoor te zorgen dat vluchtelingen en migranten in Nederland de juiste behandeling en begeleiding krijgen? Wat maakt het stellen van een juiste diagnose zo bijzonder? Hoe hun veerkracht en flexibiliteit te vergroten? Hoe om te gaan met problemen op het vlak van gezinshereniging? Wat is specifiek aan hulpverlening aan vrouwelijke migranten? Hoe om te gaan met migranten en vluchtelingen en een licht verstandelijke beperking? Welke werkzame (preventieve) interventies zijn beschikbaar om delinquentie onder migranten aan te pakken?

Op deze en andere vragen gaan vijf zeer deskundige sprekers in tijdens dit jaarlijks congres. Naast het delen van kennis voortkomend uit wetenschappelijk onderzoek, volgen ook concrete handreikingen voor de praktijk.

Deelnemers op locatie ontvangen daarnaast een inlogcode om de videopresentaties van de gemiste deelsessies binnen 30 dagen on demand te volgen in een online leeromgeving.

Locatie: Jaarbeurs – Hallencomplex – Juliana Congreszalen – Utrecht
Max. aantal deelnemers: 80

Online 1 juni 2022, schrijf je hier in.

Deelnemers die het congres online volgen, hebben vanaf de startdatum precies 30 dagen de tijd om alle presentaties in een gebruikersvriendelijke online omgeving (een of meerdere keren) te bekijken.