Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontwikkelingspsycholoog Anna van Duijvenoorde en de Heineken Young Scientist Award

Anna van Duijvenvoorde (1983) is ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit Leiden. Ze ontving afgelopen zomer de Heineken Young Scientists Award 2020 in het domein Social Sciences voor haar onderzoek naar de ontwikkeling van het brein en het gedrag van jongeren.      

Op de website van de KNAW staat dat haar werk fundamenteel is, maar een belangrijke toepassing kan hebben in de maatschappij. Zo kan haar onderzoek naar hoe jongeren leren, helpen te begrijpen wat de impact is van het online onderwijs tijdens de coronacrisis. Juist in de pubertijd leren jongeren door het contact met leeftijdgenoten hoe om te gaan met andere mensen.

De andere drie jonge wetenschappers die bekroond zijn, zijn internist-infectioloog Meta Roestenberg, taalwetenschapper Mark Dingemanse, natuur- en scheikundige Freddy Rabouw. Zij werden geslecteerd uit 61 nominaties.

Lees het interview met Anna van Duijvenvoorde en Mark Dingemanse op de site van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Meer lezen >

Bron: knaw.nl

Gerelateerde informatie

Vallen en opstaan in de adolescentie – een overzicht van de ontwikkeling van 12-25 jaar, Prof. Dr. Wim Meeus. Bekijk de inhoudsopgave >

Jelle Jolles : “De tienertijd biedt kansen en mogelijkheden”