Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het social-mediawerkboek voor jongeren

Met dit werkboek leer je als jongere bewuster omgaan met social media. Stapsgewijs leer je je schermtijd verminderen, stress te beheersen en weer controle te krijgen over je leven. Het boek is geschreven voor jongeren én is een handige tool voor orthopedagogen en psychologen die jongeren behandelen om beter met social media om te gaan.

Het werkboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over hoe je onafhankelijker kunt worden van je mobiele apparaten. Daarna leer je overlevingsstrategieën waarmee je op een bewuste manier beweegt tussen de virtuele en de echte wereld. Het derde en laatste deel helpt je omgaan met de tijd die je niet meer aan social media besteedt: het ontdekken van nieuwe hobby’s of het ontwikkelen van jezelf op andere vlakken.

De auteur Goali Saedi Bocci (PhD) daagt je uit om antwoord te geven op diepgaande vragen die inzicht geven. Dit inzicht kan je helpen om een goede balans te creëren tussen online aanwezigheid, offline activiteiten en persoonlijke interactie. Ook krijgt je tips en lees je over handige manieren om zelf of met je behandelaar actieplannen te maken. In het boek zijn veel voorbeelden uit de praktijk opgenomen die duidelijk maken hoe je met je gevoelens om kunt gaan en hoe grenzen stelt.

De auteur van Het social-mediawerkboek voor jongeren is Goali Saedi Bocci. Zij is klinisch psycholoog, millenialdeskundige, comlumnist en veelgevraagd deskundige in de Amerikaanse media. In 2018 ontving ze de zeer presigieuze Public Education Award van de Oregon Psychological Association.

Bestelinformatie
Het social-mediawerkboek voor jongeren >

Gerelateerde informatie

EMDR bij sexting