Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén tegen eenzaamheid gaat zich ook richten op eenzame jongeren

Candid portrait of a difficult subject to illustrate. A fourteen year old girl posing as a young woman who is having some mental health issues around schooling and growing up in today’s society. Colour, horizontal format photographed against a dark background she is side on to the camera with lots of copy space. Usage: Real-online-workflow (2020) Usage: Online (20201027) Usage: Online (20201211) *** Local Caption *** © ClarkandCompany / Getty Images / iStock

Het oorspronkelijke doel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid was het doorbreken van eenzaamheid onder ouderen. Door de coronapandemie is eenzaamheid toegenomen en zichtbaarder geworden, ook onder jongeren en studenten.

Hugo de Jonge schrijft daarom in een brief aan de Tweede Kamer dat hij het actieprogramma verbreedt met het thema jongeren en eenzaamheid. De stichting Join us, die eenzaamheid onder jongeren wil doorbreken, kreeg al steun van VWS. Die steun wordt in 2021 voortgezet. Gemeenten gaan helpen en er komt informatie over het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren. In de loop van het jaar werkt De Jonge de voortzetting van de aanpak voor de langere termijn uit.

Bron: NJi, Ministerie van VWS

Boek | Eenzaamheid bij jeugdigen (2017), Jan van der Ploeg. Naar de inhoudsopgave >

Platform Eenzame jongeren

Kijktip | ‘Alleenzaam’ – jongeren en eenzaamheid