Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 375 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Frictie | Emoties: reguleren of waarderen?

Als kinderen van jongs af aan leren hun emoties te herkennen en er ruimte aan te geven, zullen ze leren handelen vanuit hun waarden. Dat helpt hen een betekenisvol leven te leiden. Maar dat vergt ook van ons, als professionals, een omslag.
Mariska van der Steege en Marjan de Lang

Benut kennis en kritische tegenspraak

Om scherp te blijven en vaste denkpatronen zoals tunnelvisie te voorkomen, is kritische tegenspraak onmisbaar. Bovendien is er veel kennis beschikbaar. Doe ook daar je voordeel mee.
stoel

Het meisje in de pauwenjurk

Van een schuchtere adolescente die zichzelf dik, dom en lelijk vond, veranderde Maja in een zelfbewuste jonge vrouw. Toch denkt behandelaar Maartje van Sonsbeek dat ze iets is vergeten.
Annemarie de Leng

Een niet zo onschuldig ‘pilletje’

Met ingang van dit nummer van KAP tref je de rubriek ‘Die ene cliënt' aan. Hierin vertellen behandelaren wat zij hebben geleerd van een van hun cliënten: wat ze (toevallig) goed hebben gedaan, wat beter had gekund, wat ze voortaan anders gaan doen.
Trauma

Proefschrift | Passende zorg in geval van mishandeling

Mara van der Hoeven onderzocht de meerwaarde van integratieve, multidisciplinaire interventies voor kinderen die blootgesteld werden aan mishandeling en verwaarlozing.

Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen

IGT-K Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen, gebaseerd op Integrative Team Treatment for Attachment Trauma in Children van Debra Wesselman en anderen is nu vertaald en bewerkt voor de Nederlandse praktijk. Het boek beschrijft de methode IGT-K die kan worden ingezet bij chronisch getraumatiseerde kinderen bij wie niet direct met traumaverwerking kan worden begonnen, maar bij […]
Oogappels

Gezien & gelezen

Oogappels | IGT-K Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen, gezinstherapie en EMDR | Podcast • De gestolen kinderen | Misschien moet je iets lager mikken | Superkrachten voor je hoofd - de game

Gamingproblemen bij een twaalfjarig meisje

Als de twaalfjarige Lola voor het eerst de praktijk van de MDFT-therapeut binnenstapt, gaat ze tussen haar gescheiden ouders zitten. Moeder en vader maken ze zich grote zorgen over hun (adoptie)dochter. Volgens hen maakte Lola zichzelf, haar toekomst en het gezin kapot door eindeloos online te gamen.

Gezinnen met meervoudige en complexe problemen

We weten steeds meer over de effectiviteit van interventies voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen. Met die kennis kan een betere keuze worden gemaakt uit het (grote) aanbod aan interventies. Ook wordt duidelijk waar kansen voor verbetering liggen.
videogames

Eerst de kloof dichten tussen gamer en ouders

Problematisch gamen komt vaak voor in gezinnen met tekortschietende harmonie en ouders die gebrekkig functioneren. Een aangepaste vorm van Multidimensionele Familietherapie (MDFT) liet een sterke afname van problematisch gamen zien. En na afloop werd er niet eens minder gegamed.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie

Abonneren